Sidor

tisdag 24 maj 2022

Ballonger och fest på Palettens förskola

 


Ballonger, salta pinnar, bubbel - det blev helt enkelt fest på Palettens förskola. De senaste månaderna donades och fixades på biblioteket, Arbete och Välfärd byggde nya boktråg, de höga hyllorna och stora sittmöblerna flög ut, bibliotekspedagogerna fixade lånekort till alla böcker och väggarna snyggades till.

Sedan var det Corona, men nu, nu var det äntligen dags att fira "nyinvigningen". Under en hel vecka firade alla 13 avdelningar sitt nya bibliotek. Det klipptes band - för säkerhets skull 13 gånger. 

Förskolebibliotekarien Juliane kom tillsammans med kompisarna Kråkan och Elmo för att vara med under denna vecka. Hon läste för de yngre barnen den roliga boken: Tittut - vem gömmer sig där?. De äldre barnen fick lyssna på boken "Dropp dropp", en spännande bok av Aron Landahl. Barnen lyssnade andäktig medan de knaprade på sina salta pinnar och drack bubbel-vatten. 
Och självklart skulle alla barn få en liten bok med sig hem. Det anordnades en fiskedamm och alla fick fiska upp sin lilla mini-pixibok. De små barnen kunde knappt titta över boktrågen med pixi-böckerna i (en boktråg fungerade som fiskedamm), medan de stora barnen fuskade då och då. De ville ju absolut fiska upp sin favoritbok. Och det fick de ju.
Barnen och pedagogerna var nöjda. Vi önskar Palettens förskola lycka till med det fina förskolebiblioteket!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar