Sidor

fredag 2 juli 2021

Förskolebiblioteket på Gustavslunds förskola tar sommarlov

Förskolebiblioteket på Gustavslunds förskola har blivit förråd under sommarlovet. Det vill säga att förskolebiblioteksverksamheten tar en välförtjänat paus under semestern. 



Bibliotekspedagogen Åsa började med en biblioteksloggbok under vårterminen 2021. Förskolan var med i "satsningen boksamtal" och för att synliggöra vilka språkutvecklande aktiviteter som äger rum på biblioteket fick alla pedagoger i uppdrag att antecknar i boken vad de gjorde på biblioteket, vilka barn som var med och vilken litteratur de läste. Förskolebibliotekarien Juliane hoppas att det kan bli en förebild för flera förskolor. Det är ett enkelt och lätt sätt att dokumentera användandet av förskolebiblioteket. Det behövs bara en kollegieblock och en penna. 


Alla pedagoger kan ha nyttja av loggboken. Kanske behöver man bläddra tillbaka för att kunna se vad barnen gjorde tidigare? Det kan hända att ett barn pratar om en viss bok och man vill kolla vilken litteratur det kan handla om. Men även förskolans arbete blir synligt i ett helhets och hållbarhetsperspektiv. En liten insats med stor vinst helt enkelt. Och ett steg i riktning att "hålla förskolebiblioteket levande".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar