Sidor

tisdag 1 augusti 2023

Lådcykelstafett inför sommarlovet


Barnen skulle få uppleva en liten happening innan sommaren och Juliane från förskolebiblioteket och Therése från folkbiblioteket hittade på en liten cykelstafett till förskolorna i Araby området. Tallgårdens bibliotek äger en lådcykel och det tyckte vi var ett roligt sätt att komma ut till förskolorna. Samtidigt ville folkbiblioteket uppmärksamma sommaraktiviteten "Högläsningssommar". 

En vacker och solig dag cyklade vi till förskolorna i området. Handdockan Jojo, dvs. kakmonstret, följde med för att busa med barnen. Jojo hade nämligen boken "Bajskorv" av Stephanie Blake med sig.


Vi parkerade lådcykeln på förskolans gård och barnen satt förväntningsfulla på filtar respektive på trappstegen framför. Vi öppnade lådcykeln och det blev som en liten mobil scen. Jojo hälsade barnen välkomna och plockade fram boken "Bajskorv". Therése och Juliane läste boken tillsammans med handdockan Jojo, som "spelade" replikerna av Simon. På det sättet blev det nästan som ett litet dockteater. 

Barnen skrattade och gick med i boken. Som avslutning delade Therése ut informationsmaterial kring sommaraktiviteten "Högläsningssommar" och barnen fick även en liten färgläggningsbild. 

Vi hoppas att många barn vill besöka Tallgårdens bibliotek under sommaren. Lådcykeln kommer att synas framför biblioteket. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar