Sidor

måndag 27 mars 2023

Earth week


Kakmonstret "Jojo" besökte tillsammans med förskolebibliotekarien Juliane Skogslekens förskola. Förskolan jobbade med hållbarhet under Earth week och så skulle det bli en liten happening kring det. 

Jojo hade med sig boken "Havets kalsonger" av Camilla och Erica Hindborg och barnen skrattade mycket över denna titel. Boken är på rim och handlar om skräp i havet på ett humorfullt sätt. Bilderna är fantastiska och barnen upptäckte en hel del.
Jojo berättade att han en gång simmade i havet och plötsligt inte såg något mer. Vad var det som var i vattnet? Hans huvud fastnade i en svart plastpåse och han blev rädd.  Barnen höll med honom att det var förfärligt med all skräp i vattnet. Han föreslog att man kunde sätta upp en skylt, precis som i boken. Att verkligen alla ta sitt skräp med sig hem. Han delade ut en lapp till alla barn och de var ivriga att teckna sina små varningsskyltar med en dödskalle på.

Juliane hade dessutom flera boktips med sig, förskolan ska nog jobba vidare med detta tema lite grann. Böckerna kring vatten och hållbarhet kan man snart låna via mångspråksbiblioteket. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar