Sidor

fredag 29 oktober 2021

Studiebesök från Östra Göinge kommun

Didaktikern från Östra Göinge kontaktade förskolebibliotekarierna i Växjö kommun. Deras tanke är att skapa förskolebibliotek på samtliga 10 kommunala förskolor och de ville höra hur det gick till i Växjö. Så roligt att kunna delge av sina erfarenheter och hur resan i Växjö kommun gick till.

Besök från Östra Göinge kommun
Besök från Östra Göinge kommun


Och så reste en grupp förskollärare och en förskolechef till Växjö för att göra studiebesök. Vi visade för de förskolebiblioteken på Bokelunds, Björkens och Gustavslunds förskola och avslutade med mångspråksbiblioteket. 

Bibliotekspedagogerna och en chef berättade om hur de jobbar med förskolebiblioteksverksamheten. Alla tre förskolor deltog i satsningen "Boksamtal enl. Agneta Edwards modell" under höstterminen 2020. Det är härligt att höra hur de jobbade med boksamtal och vad det ger. Även Smålandsposten var nyfiken på deras arbete och det blev en fin artikel: 

https://etidning.smp.se/shared/spread/esmp-2021-10-29-p8-9/dRXx3dzX


Vi hoppas att vi kunde ge lite inspiration och tankar. Vi ser i alla fall fram emot deras resultat och kommer gärna till Östra Göinge på studiebesök.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar