Sidor

tisdag 10 oktober 2017

Tredje mötet med biblioteksgrupp II

Juliane och Gun har deltagit på förskolan Sigfridshemmets APT. De pratade om sitt arbete med bibliotekspedagogerna och om mångspråksbiblioteket.

Sigfridshemmets bibliotekspedagog berättade att de har köpt in lite mer saker till förskolebiblioteket. Deras förskolebibliotek är snart färdigt och klart för invigning.

Öjabys bibliotekspedagog berättade att de ska ha en röjakväll på förskolan och att det kan leda till att de hittar ett utrymme där deras förskolebibliotek kan rymmas. Hon berättade också att hon ska starta ett barnråd. Det blev en diskussion om vad man kan fråga barnen. Det ska bli spännande att höra vilka idéer barnen har att komma med.

Vi pratade också om tillgänglighet på förskolebiblioteket. Det diskuterades lite om skillnaden mellan barnets perspektiv och barnperspektiv.

Juliane och Gun visade också hur man lånar böcker från mångspråksbiblioteket. Varje förskola ska få ett eget lånekort på mångspråksbiblioteket.

Därefter var det dags att visa hur man med hjälp av QR-koder kan länka till filmer med böcker som är inlästa på annat språk än svenska.

Som avslutning bokpratade Juliane och Gun om ett antal bilderböcker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar