Sidor

torsdag 19 oktober 2017

Första mötet med biblioteksgrupp III

Så var det dags för första mötet med bibliotekspedagogerna i grupp III. Vi öppnade mötet med att de fick ta fram sina smartphones och surfplattor för nu skulle vi arbeta med programmet Mentimeter. De fick skriva in tre ord som för dem beskrev vad ett förskolebibliotek är. De begrepp som nämndes flest gånger var kunskap, glädje och språk.


Därefter fick pedagogerna presentera sig och berätta hur det kom sig att de blev bibliotekspedagoger. Alla bibliotekspedagogerna brinner för böcker och biblioteksverksamheten. De fick även berätta hur långt de hade kommit i sitt arbete med att bygga upp förskolebiblioteken och det skiljer sig åt. Vissa har redan bestämt vilket rum biblioteket ska var i medan andra är i processen att hitta ett utrymme.


Vilka förväntningar har bibliotekspedagogerna på arbetet med förskolebiblioteken och arbetet med oss förskolebibliotekarier? De önskade att vi förskolebibliotekarier delar med oss av våra kunskaper till dem och att de kan få praktisk hjälp med uppbyggnaden av sina respektive förskolebibliotek. En önskan som kom upp var att få utbildning i tekniska frågor, såsom QR-koder och PENpal.


Mångspråksbiblioteket kom upp, så Juliane och Gun berättade om hur det går till att låna från mångspråksbiblioteket och hur leveranserna går till.


Juliane och Gun informerade kort om projektet "Förskolebibliotek i Växjö kommun" som avslutades i augusti och som nu har övergått i ordinarie verksamhet.


Därefter visade vi en liten power-point från studieresan till Malmö eftersom alla i gruppen inte var med på resan.


Till sist bokpratade Juliane och Gun om två bilderböcker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar