Sidor

onsdag 3 januari 2024

Flytt av förskolebiblioteket och mångspråksbiblioteket till Bokskogen


Under hösten gällde det att packa lådor, massa av flyttlådor. Förskolebiblioteket och mångspråksbiblioteket skulle flytta till nya lokaler. I sju år hade mångspråksbiblioteket och förskolebiblioteksverksamheten sin hemvist på Storgatan, granne med SKC och modersmålslärarna. Nu skulle vi flytta till en del av Palettens förskola, till Bokskogen. 

Eftersom det är en före detta förskole-avdelning  så var det rätt spännande att inrätta dessa två verksamheter i de nya lokalerna. Men när allt var på plats så löste det sig lyckligtvis. Vi plockade ihop möbler från möbelcirkeln och det känns som om vi kommer att trivas där. 

Vi fick även en ridå och en stor matta, som möjliggör helt andra verksamheter än hittills. En tanke är att erbjuder förskolorna och pedagogerna olika evenemang och happenings. Så att de kan komma till oss med en barngrupp för att titta på teater, vara med under en interaktiv bokstund, titta på bilderboksbio m.m. Vi har en del idéer och tänkte starta upp en "rolig onsdag" med en massa olika aktiviteter. 

Vi blev granne med företaget Re-play som jobbar med hållbarhet i förskolan. Ett samarbete kommer att ge fina synergieffekter. 

Och äntligen kommer vi ha plats för våra pedagogiska nätverksmöten och slipper leta efter lediga lokaler. Vi kan tänka oss nätverksmöten och workshops för pedagoger i lite mindre arbetsgrupper. 

Men vi ska även fortsätta med vår uppsökande verksamhet, så att vi kan ge pedagogerna utbildning och stöd i olika språkutvecklande arbetssätt på plats på deras förskola. 

Vi ser fram emot ett spännande år 2024!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar