Sidor

tisdag 25 april 2017

Sjunde mötet 20 april 2017



Det var första mötet tillsammans med Juliane, som tog över efter Linda. Mer än halva projekttiden har gått och det var dags för en utvärdering. Det var spännande att höra hur alla jobbade med projektet under hösten och våren. Alla tyckte att projektet var lyckat. ”Varför har vi inte gjort det tidigare!” Förskolorna tog den tiden de behövde för att utveckla tankar kring förskolebiblioteket. Synd var att studieresan inte planerades i början av projektet, som en kick off. Resan kändes viktigt för att få inspiration och idéer. Under hösten och våren var det roligt att en efter en hade invigning. Barnen var så förväntansfulla!
Utbytet på biblioteksmöten var viktigast, de som redan hade öppnat sitt bibliotek gav tips och inspiration till de andra. Det målades, flyttades möbler och köptes in inredningsprylar. På några ställen fanns det ett barnråd, ett naturligt och bra sätt att involvera barnen i projektet. Linda köpte in böcker och det var tur att förskolorna fick en del kulturrådspengar och stimulansbidrag från kommunen. Så blev det en del fina, nya böcker.

Vi funderade kring vad nästa biblioteksgrupp kan göra bättre? Vi kom fram till att cheferna borde träffas innan uppstarten, för att bl.a. sätta fast kriterier kring arbetstid och budgeten. Angående arbetstid och pengar hade alla olika förutsättningar. Det är viktigt att göra barnen delaktiga i processen, ett barnbiblioteksråd kan vara ett bra sätt.

Vi har ett möte till innan sommaren. Då ska vi fundera lite hur vi kan jobba vidare efter sommaren. En tanke är att Bokelunds förskolas bibliotekspedagog blir ”förskolebibliotekskonsult”, för att hjälpa till med utlåningskort, snygga skyltar…



Patricia först på plats



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar